måndag 11 november 2013

Nu är vi fyra!!!!!

Vi har blivit en till i familjen!!! I lördags flyttade en 4 månaders gammal grå jaco in här hos oss. Hur länge har vi inte funderat på att skaffa oss en till goja. I många år har vi pratat om att skaffa en till men det har liksom inte blivit så och inte heller har vi sett någon som vi varit hundra procent säkra på att vi skulle trivas med. I lördags åkte vi för att titta på denna goja och blev kära på en gång. Både jag och Bosse tittade på varandra och sa samtidigt att denna ska vi ha. Sagt och gjort, det var bara att hosta upp pengarna och gojan var vår. Nu är det där med namn, det är en hane och där vi köpte den hade dom kallat den för Kim, det namnet vill vi inte ha. Gandalf den grå ville jag att vår Rocky skulle hetat men det namnet ville inte Bosse ha då han på den tiden inte visste vem Gandalf den grå var. Vi har pratat om det namnet och i lördags kallade vi honom för det. Igår sa jag till Bosse att jag inte tyckte att gojan passade för det namnet så vi fick börja om på nytt, med nya namnförslag. Nu tror vi att vi har hittat rätt namn, Torsten. Kommer att kallas Totte för det mesta.

Vi har så smått börjat vänja oss med varandra och Totte älskar att bli klappad. Han gnyr en del när vi lämnar rummet och pockar på uppmärksamhet. Vi har umgåtts en hel del sen i lördags och ska nu få honom att komma ut buren. Det har varit massa förändringar för honom så han är inte så pigg på att lämna buren riktigt än, men älskar när vi är inne med våra händer för att kela med honom. Då han är handmatat så kommer det inte att bli några problem med att få honom riktigt tam.


En liten bild på vår nya familjemedlem. Bosse kliar honom på huvudet, något som Totte älskar. Igår morse tog Bosse sin frukost i vardagsrummet (där Totte står), Totte blev så glad. Han klättrade ner så han kom så nära Bosse som det bara gick, satte igång och småprata och pocka på uppmärksamhet. Bosse gav honom en bit ost och Totte gillade det och tiggde genast mer.

Rocky sitter i sin nya bur och njuter av tillvaron. Gungan som han fick som present av leverantören har blivit en favorit, han sitter där och gungar och biter i alla träbitarna. Totte har för tillfället tagit över Rockys gamla bur och kommer att få bo där ett bra tag. Hur länge vet vi inte än. Först och främst ska han lära sig att vara med oss, han ska tränas in att bära sele så han kan följa med oss ut när våren kommer. Rocky och Totte har inte fått träffat varandra ännu men dom vet att den andre finns. Dom hör självklart varandra. Rocky som är van vid att det finns gojor runt omkring sig när han är på semester tror säkert att det bara är en tillfällig besökare och bryr sig inte alls. Totte reagerar inte heller av ljuden från Rocky, kan tänka mig att han tror att det är någon människa som sitter och härmar en papegoja. Rocky pratar mest som oss och visslar en del, så många gojljud gör han väl egentligen inte.

Inga kommentarer: