lördag 16 augusti 2014

Regnig lördag.

Idag hade vi tänkt oss att åka in till stan och bara vandra runt. Äta både lunch och middag hade vi sett fram emot, men det blev inte som vi tänkt oss då det regnade för mycket. Istället för en Stockholms resa blev det att stanna hemma och fixa. Tv:n som var bra ett tag har nu blivit sämre igen. Bosse har kollat upp vart man kan lämna in den för att få reda på om det är lönt att reparera den. Han hoppas att det inte ska kosta så mycket då den kosta en hel del när vi köpte den, 25 000 kronor. Ska man köpa en ny så får vi räkna med att hosta upp minst lika mycket. Vi vill ju ha en större tv om vi ändå ska köpa ny och då får vi räkna med att det kostar. Får gubben rätt i att det lönar sig att laga tv: n så är det ju bra. Vi är nöjda med den och när den fungerar som den ska har vi en kanon fin bild. På måndag ska vi lämna in tv:n och det kommer ta minst en och en halv vecka innan vi får besked om vad det är för fel och hur mycket det kostar. Sen får man nog räkna med ett par veckor till om det nu blir någon  reparation. På grund av alla åskväder vi har haft den senaste tiden så går firman på högtryck när det gäller tv-reparationer. För att vi ska slippa vara utan tv så var vi tvungna att köpa en ny antennsladd så vi kan använda antennuttaget på övervåningen för att koppla in den mindre platt-tv. Vi får nöja oss med basutbudet då jag inte orkar att installera TiVo- boxen på vår gamla tv. Dom program vi inte kan se kan vi ju alltid spela in och titta på när vi får tillbaka den nya tv:n. 

Jag hittade ett recept på marulk som såg så gott ut. Det hade vi tänkt att ha till middag men till vår stora besvikelse så fanns det inte att få tag på marulk. Kanske det inte är rätt årstid för den, jag spar receptet och hoppas att vi snart får tag på fisken. Det ska vara en så god fisk säger dom som ätit den och jag har länge velat pröva den men har inte hittat något bra recept som passar oss. Nu har jag i alla fall ett recept så nu är det bara marulken som fattas.

Ska nog testa att krypa i säng nu, det är ju en dag i morgon också. Vad vi ska göra av den får vi se, allt hänger på vädret. God natt och sov så gott.


Inga kommentarer: