fredag 28 oktober 2011

Man lär sig så länge man lever.

På ett kort tag har jag lärt mig en hel del. Som t.ex att här i Sverige är det fullt tillåtet att slå ett barn om man är rätt person. Att barnet ska bo kvar hos den som slår och även ska utstå aga från faderns nya fru. Myndigheterna gör så lite som möjligt och då endast det som är det lättaste för dom. Om den som slår inte längre kan manipulera kommunens socialtjänst så bytter man ut till grannkommunens socialtjänst. Givetvis är det en önskan från den slående fadern som känner sig kränkt över att vara anklagad för detta. Och att det sen är en kvinno dominerad yrkesgrupp ( socialtjänsten) gör ju inte heller saken bättre för en man med ett kvinnohat i bagaget. Polis, åklagare, socialtjänsten och inte minst barnets mamma och barnets nära o kära tror på det barnet berättar. Åklagaren kan inte väcka åtal på grund av att barnets berättelse inte räcker till fällande dom ( händer tydligen väldigt ofta vid dessa brott ). Polisen kan inte begripa varför ( allt runt denna utredning har gått fel, med en början hos tingsrätten ). Socialtjänsten som har haft med familjen att göra i 8 år har äntligen genomskådat att pappan är duktig på att manipulera alla runt sig och även hans kvinnosyn har dom fått upp ögonen för. Det har ju pappan märkt då hans snack inte längre går hem hos socialtjänsten. Nu när det ska bli en ny utredning så kräver pappan att grannkommunen ska göra utredningen och att den ska börja från början. Jag tror att han menar att alla gamla utredningar och alla anteckningar från åren i den kommun dom bor i, ska läggas ner och inte användas längre. Att alla hans vredesutbrott han visat genom åren inte ska komma fram till dom nya utredarna. Jag hoppas att grannkommunen säger nej.
Man kan ju tycka att med våra lagar som inte tillåter aga så skulle detta barn slippa att utsättas mer för denna pappa innan pappan fått vård och visat att han inte längre kommer bruka våld mot andra. Barnet själv säger att han inte vill bo hos sin pappa och dennes familj, barnet kan tänka sig bo där varannan helg om pappan slutar att slå. Men tyvärr så har ju inte barnen rätt att bestämma i landet Sverige utan bara komma med önskemål.
Det får räcka för denna gång då jag börjar att bli arg igen. Ha en bra fredag.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Blir så förtvivlat lessen när jag läser detta och så fruktansvärt arg och förbannat på detta jävla sverige i ett nötskal.
Läste någonstans att det ska bli en förändring angående just det du skriver om, att många flyttar för att utredningar ska tas om från början och nu vill man att även om du flyttar ska utredningarna "följa med" till nästa ställe. Just för att detta inte ska få förekomma.
Jag kan väl aldrig tro att en annan kommun som man inte ens är hemmahörande i ska göra en utredning.
Helvete, att folk inte ska få leva i harmoni och lugn och ro.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam