söndag 3 oktober 2010

Nu har det hänt igen.

Jaha så var det dags att få läsa om att en jägare har blivit av med sin hund i en vargattack. Undrar varför det aldrig skrivs om att jakthundar blir överkörda eller skjutna av jägarna själva. Får man som jägare inte ta i beräkningen att hunden riskerar att bli skadad eller dödad vid jakt? Kan inte riktigt förstå skillnaden med att bli dödad av en varg eller skjuten av en jaktkamrat. Hunden är ju lika död hur man än vänder och vrider på det. Hunden springer fritt omkring och följer spår, den kan ju faktiskt själv angripa en varg om den stötter ihop med en varg. Sen tycker jag att om man inte vill bli av med sin lilla raring ska man nog ha den kopplad och det är större sport att skjuta en älg eller ett rådjur utan jakthund. Det ända jägarna vill är att piska upp varghatet här i vår avlånga land.

I går var vi i Stockholm. Vi hade ett underbart väder och som vanligt hade jag satt på mig för mycket kläder. Vi sprang runt överallt. På Gamla brogatan stötte vi på Per Morberg med fru. Bosse som endast kan köpa sina byxor på en "äkta" Levis butik fick stora darren när alla butiker han vet om var borta. Men efter mycket springande fram och tillbaka hitta vi en vid Hötorget. Hungrig blir man när man är i shopping tagen. Vi beslöt oss för att gå till Medborgarplatsen och gå på vår favoritrestaurang när det gäller kinamat. Sen blev det ett besök på Söderhallen. Men där var det tjockt med folk så vi orka inte shoppa något utan tog oss vidare ner till tåget.

På kvällen kom Sandra, Mille och Felicia över för att ta sig en lördags latte. Felicia drack mjölk ur mina nya små kaffekoppar med fat. Dom gilla hon. Bullfatet ställde hon brevid sig och ingen annan än hon skulle ha någon bulle. Till slut fick alla en bulle utom Sandra. Vi fick oss en hel del härliga skratt på Felicias bekostnad. Tjejen prata hela tiden och få tyst på henne går bara inte. Hon lova att städa åt Rocky idag och hennes mamma och pappa skulle hjälpa till. När dom skulle åka hem såg hon att Liam hade glömt en massa leksaker. Dom skulle hon ta med sig och fick en kasse av mig. Medan hon plocka i alla sakerna hörde man en dialog om att hon skulle städa upp och ta hem Liams saker. Man får sätta magvärks varning när hon är med.

Inga kommentarer: